Häng med på insidan av Wilson

Wilsonbloggen

14/10 2008 av Wilsonbloggen

Mer grön kommunikation

Som en uppföljning på Jacobs observation tidigare idag, tänkte jag visa på ett exempel på hur man kommunicerar miljöfrågor på ett bra och konstruktivt sätt. Det har nämligen Stockholmsbyrån Saatchi & Saatchi gjort tillsammans med sin kund SL där man valt att visa deras kollektivtrafiknät som ett rotsystem från en blomma. Jag tror verkligen att kampanjen är träffsäker eftersom Stockholmarna kan sitt tunnelbanenät utan och innan och direkt förstår kopplingen. Dessutom är genomförandet väldigt tjusigt. Såhär skriver Saatchi själva om sin lösning: "När det kom till hur vi grafiskt skulle visa detta, tänkte vi oss att tunnelbanenätet, eller bussnätet för den delen, är liksom som ett rotsystem som gör att det blir lite grönare och mysigare omkring oss."