Häng med på insidan av Wilson

Wilsonbloggen

1/12 2008 av Wilsonbloggen

Reklambyråer in på skinnet

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tipsa om en mycket intressant och lärorik programserie som Resumé producerat som gick på TV8 under hösten - Reklamjakten. Serien går ut på att sju reklambyråer tävlar mot varandra i en gemensam pitch från Sveriges största bemanningsföretag, Manpower. Byråernas bidrag bedöms av en kompetent jury som successivt minskar antalet byråer tills en vinnare korats. Det hela sker naturligtvis under en relativt hård tidspress. Jag tror många olika typer av människor kan finna serien intressant, alltifrån de som knappt vet vad en reklambyrå är, till oss som själva är i branschen. Särskilt kul är det att Ogilvy, byrån jag själv praktiserade på för några år sedan, deltog med bland annat copywritern Per-Olof Lundgren som jag jobbade mycket med. Klicka här för att läsa mer om serien och framförallt se den!