Häng med på insidan av Wilson

Wilsonbloggen

8/4 2009 av Wilsonbloggen

Kalmar FF nätar

kalmarff Inför säsongen 2009 fick vi förtroendet av Kalmar FF att göra om hela deras webbsida. Målsättningarna har varit många men framför allt att ta fram ett mer professionellt gränssnitt och mer strukturerat, intressant innehåll. Inspiration är hämtad från NHL i USA samt från flertalet europeiska klubbar som ligger långt fram i utvecklingen. Resultatet är vi nu mycket nöjda med att kunna lansera. På förstasidan möts man av ett stort nyhetsflöde där man kan följa det senaste som händer inom föreningen. Till höger finns också en kolumn med bland annat en modul innehållande kalender, tabell och statistik. Just statistiken har vi varit extra noggranna med att presentera på ett snyggt och enkelt sätt, oavsett om det är mycket siffror. Läs mer Vidare på sidan hittar man mycket utförlig information om både truppen och om varje enskild spelare. Vi tycker det är en service mot supportern att kunna få bra information om varje spelare. I gränssnittet har vi bäddat in standardiserade bannerformat som gör sidan attraktiv för företag som vill marknadsföra sig tillsammans med Smålands stolthet. Till höger i sidhuvudet exponeras alltid nästa hemmamatch. Detta för att skapa ett större intresse att köpa biljetter. Att i designen hitta en stark koppling till Kalmar FF:s hjärta stod givetvis högt upp på agendan. Grunden i form av en tydlig röd bas blev därför viktig. Den röda färgen kompletterades naturligt med beige, som även den är en stark del av föreningens profil. För att ytterligare hitta Kalmar FF:s själ valde vi att ta med ett urval av de legendarer som passerat Kalmar FF genom åren i bakgrunden. En förening har inte sällan en diger historia som känns oerhört viktig att lyfta fram, även siktet självklart ska vara inställt framåt, och kanske framförallt uppåt. Eftersom sidan är tungt trafikerad var det av stor vikt att navigationen skulle kännas naturlig och lättillgänglig. Därför valde vi att jobba med en tydlig horisontell huvudmeny som kompletteras med en vertikal undermeny i vänsterspalten. I särskilda fall valde vi dessutom att underlätta för besökaren med hjälp av en meny i högerspalten för att smidigt kunna navigera mellan exempelvis olika spelare utan att behöva gå fram och tillbaka. Den bakomliggande tanken vid framtagningen av designen var hela tiden att hitta ett nytt modernt uttryck för Kalmar FF i stort eftersom man i dagsläget saknar en grafisk plattform att stå på och att kommunikationen således spretar i olika kanaler och enheter. Bakom hela sidan ligger ett av de bästa CMS-verktygen (uppdateringsverktyg), nämligen Drupal. Det är ett Open Sourceverktyg som gjort att vi kunnat specialanpassa verktyget efter Kalmar FF:s behov. Nu håller vi tummarna för att det blir en lyckad säsong, även på planen.