Häng med på insidan av Wilson

Wilsonbloggen

29/5 2009 av Wilsonbloggen

Typsnitt på webben

Att man enbart kan använda sig av så kallade webbsäkra typsnitt på en hemsida har länge varit känt hos oss webbutvecklare. Visst har det funnits visa försök till att utöka typsnitts-biblioteket med tekniker som t.ex. Sifr osv men tyvärr har alla ganska stora brister.  Men till sommaren kan allting förändras., med tekniken Typekite så kan man enkelt välja vilket typsnitt man vill använda genom att inkludera ett JavaScript och sedan peka ut sitt typsnitt. typekit-logoJag ser mer positivt på Typekite-tekniken som är en ren JavaScripts baserad teknik gentemot Sifr-tekniken som använder Flash för att byta typsnitt eftersom dels är stödet för JavaScript  större bland besökarna än Flash samt att det inte blir lika tungladdat. Ska bli mycket intressant att följa. Läs blogginlägget från gänget bakom Typekit: Introducing Typekit