Häng med på insidan av Wilson

Wilsonbloggen

12/6 2012 av Elin Johansson

Webbspaningar v.24

Förra veckan hade jag äran att gästa P4 Morgon för att snacka webb och vad som får mig att skratta lite extra just nu. Vi pratade bland annat om wimp.com - sajten som samlar de roligaste videorna, känslan av att vara först med att publicera en kul bild på Facebook och penissajten awkwardboners.com (100 % NSFW!).

Imorgon är det dags igen! Inför morgondagen har jag spanat internettrender och samlat på mig några godbitar. Och härmed delar jag med mig: webbspaningar v.24.

365 dagar äventyr

thiswildidea.com är samlingssidan för Theron Humphreys fantastiska projekt och idé att under ett år besöka alla delstater i USA och träffa en ny person varje dag. Personen dokumenteras sedan i ett personporträtt med bild och intervju. Theron säger själv att han vill "tell the stories of everyday people". På sajten kan du följa med på hans resa och lära känna alla personer som han stöter på. Och det är fantastiska och spännande berättelser du får ta del av. Minnen, barndom, förhållande och livsfilosofier blandas med vackra fotografier och smarta skildringar.

Therons äventyr startade aug 2011 och just nu är han på resdag nummer 317. Resan finansieras helt av donationer och människors vänlighet. Alla kan följa med på äventyret via hemsidan och givetvis uppdaterar Theron på Facebook, Twitter och Instagram också. Den som vill kan dessutom påverka färdvägen och anmäla sig som lämpligt intervjuobjekt.

Kika in och njut! Jag tror detta kan bli en favorit i hängmattan!

Prinsessan Estelle har börjat Twittra

Eller ja, inte den riktiga prinsessan såklart, men någon därute har börjat Twittra i Estelles namn. På prinsessans Twitter blandas dåliga och bra skämt - alla väldigt familjerelaterade. Dessutom är det mycket fotbolls-EM på sidan just nu.

Det är vanligt att fejkade konton startas i kändisars namn. T.ex. har Drottning Silvia ett Twitterkonto med 6800 följare. Och det blir riktigt skoj när Drottningen twittrar fotboll.

EM tar över internet

Det är mycket EM på Facebook och Twitter just nu just nu. Alla uttrycker tankar, peppar, hejar, dissar, ställer frågor och ironiserar. Facebook och Twitter har helt enkelt gjort var och en till en liten sportkommentator. Och visst lyssnar jag hellre på Mycket Gutts fotbollstankar än på en fjant med för kort slips i TV.

Vill man följa EM-snacket på Twitter är det #em12se som gäller.

Mina EM-favvotweets just nu:

Och så verkar några reagerat på TV4:s långa reklampauser under EM-matcherna:

Genusbilder som upprör

Genusfotografen (jag hade först ingen aning om att det fanns någon sådan, men älskar att det gör det) uppmärksammade på sin blogg ett reportage från Alranda Express tidning Xpress där vinnaren i Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson, porträtteras på ett utmanande sätt. Och på ett sätt som en manlig kock aldrig skulle framställas på. Bilderna analyseras i ett utförligt blogginlägg med flera intressanta tankar.

Fotografierna har nu skapat storm på bloggar och Twitter tack vare blogginlägget och Arlanda Express har fått be om ursäkt. Dessutom har också flera av de stora tidningarna har skrivit om bilderna.

Min enda reflektion är: Kan vi sluta med denna typen av trötta bilder tack?

Vilket för tankarna till...

Det där med att dricka vatten verkar vara något problematiskt för kvinnor. Uppenbarligen har vi så pass stora problem med det att det mesta hamnar utaför, på kroppen, när vi dricker. Något som bloggen Women struggling to drink water uppmärksammar oss på.

Jag kör en copy paste på avslutningen från förra stycket: Kan vi sluta med denna typen av trötta bilder tack?