Barometern med Oskarshamns-Tidningen är Smålands största lokala
tidning. Varje morgon hamnar den på frukostbordet hos 43 000 hushåll
och läses av 106 000 människor.

Barometern

1/12 2011

Projekt: I händelsernas centrum

Kategori: Film

Film - I Händelsernas Centrum

Frukost utan morgontidning känns... sådär. Det är något som saknas. Lite som Filip utan Fredrik eller Lill utan Babs. Nej, till frukosten vill man läsa Barometern och direkt hamna I Händelsernas Centrum. Då kan det se ut så här.

Utryckning med Kalmar brandkår Glidtackling med Mattias Johansson i Kalmar FF (Måns Söderqvist är på väg in i närkampen)Bröllop på ÖlandDebatt mellan Malin Pettersson (M) och Johan Persson (S)Facebookannonsering som leder till nyheten på barometern.se Overlay på barometern.se

Barometern

19/8 2011

Projekt: I händelsernas centrum

Kategori: Design, Koncept, Print, Webb

Barometern sätter läsaren i händelsernas centrum

Vi vill visa att Barometern sätter sina läsare i händelsernas centrum - att man som läsare nästan får en känsla av att man "var där". För att visualisera det har vi tagit fram en bildserie med en morgonrocksklädd "läsare" som toppar sin frukost med att hamna i allehanda skruvade situationer. Givetvis för att hon är så inne i det hon läser. (Ja ja, det förstod du nog själv...). Dessa bilder syns på stortavlor, annonser, banners och DR-utskick. Som komplement till bildserien jobbar vi med Facebook på ett kul vis. Vi skapar annonser utifrån befintliga nyheter och visar dem för de som bor i den absoluta närheten av själva händelsen. Alltså får Nybrobor bara se annonser som handlar om Nybro. När man klickar på annonsen hamnar man på nyheten på barometern.se. Där finns även ett overlay med uppmaning att klicka sig vidare för ett bra prenumerationserbjudande.

Barometern

2/5 2011

Projekt: Print

Kategori: Design, Print

Barometern / Sporten - Bäst på KFF!

Från video till print - all juice från reklamfilmen samlad på ett bräde. Här på baksidan av senaste matchbilagan.

Barometern

15/4 2011

Projekt: Reklamfilm

Kategori: Film

Barometern / Sporten - Reklamfilm

Wilson visar upp en lite ruffigare sida av Barometerns sportredaktion med denna helt nya 20-sekundare. Krossat glas, RGB-split och aggrogitarrer = serious business. Men så är det ju också fotboll vi pratar om.

Reklamfilmen började rulla den 11/4 på premiären av Guldfågeln Arena.