IKEA Älmhult

IKEA:s vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. Affärsidén går ut på att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem. Älmhult är IKEA:s hjärta, här finns världens första IKEA-varuhus och i slutet av 2012 är det premiär för det nya varuhuset på orten.

Visa projekt:

Alla
Filmen premiärvisades under Älmhultsdagarna.Flyer som togs fram till Älmhultsdagarna.

IKEA Älmhult

13/9 2012

Projekt: IKEA ♥ Älmhult

Kategori: Film, Print

IKEA ♥ Älmhult

IKEA i Älmhult flyttar snart in i ett helt nytt varuhus. Älmhult är också platsen där allting började och orten där det första varuhuset öppnade redan 1958. Här började det småländska företaget sin resa ut i världen och här finns det fortfarande kvar.

För att uppmärksamma den unika relationen mellan IKEA och Älmhult gjorde vi en kortfilm som visades på stadsfestivalen Älmhultsdagarna. Filmen visar upp det nya varuhuset och lyfter upp Älmhultsbornas egna tankar om företaget och flytten. Den ger en liten smygtitt på framtiden och berättar om vanliga människors relation till IKEA.

Filmen kompletterades med ett antal trycksaker och erbjudanden. Också där fokuserade vi på flytten och på att skapa en både förväntansfull och positiv stämning inför. Vår målsättning var hela tiden att lyfta upp IKEA:s unika relation med Älmhult. Vi ville vara ödmjuka och visa uppskattning inför alla människor som med all rätt har gjort IKEA till vad det är idag.