Ölands Folkhögskola

Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger en plats där kreativiteten har fritt spelrum, en skola där människor utvecklas i en studiemiljö där lärandet står i centrum. I en unik miljö nära havet och Stora Alvaret finns Ölands Folkhögskola. En skola som grundades redan 1906. Nu, inför läsåret 2012, har vi på Wilson fått äran att uppdatera den anrika skolans grafiska profil, kommunikation och webb.

Ölands Folkhögskola

31/7 2012

Projekt: Öland Roots 2012

Kategori: Design, Event, Print

Da school onna da island

Vi har blivit riktigt goda vänner med Ölands Folkhögskola under våren. Faktiskt så pass goda att vi drog iväg på festival ihop för två veckor sedan. Det var nämligen dags för reggaefestivalen Öland Roots och vi passade på att besöka den för att sprida skolans folkbildande budskap.

Vi kom laddade med en popcornmaskin, ett gäng t-shirts, lite flyers och en tipspromenad. Under två dagar fick vi besök av mer än 700 personer i vårt tält som ville snaska popcorn, tävla om t-shirts och prata utbildning. Ölands Folkhögskola fick inte bara möjlighet att nå ut till en massa blivande elever, en hel del gamla elever kom även fram för att kramas och prata lite minnen. Härligt tycker vi!

Temat på annonsmaterialet blev självklart Öland och Jamaica och den som har ögonen på skaft kanske ser att Öland bytts ut mot en helt annan reggaeö.

Ölands Folkhögskola

14/3 2012

Projekt: olandsfolkhogskola.se

Kategori: Design, Webb

olandsfolkhogskola.se

I samma veva som vi uppdaterade Ölands Folkhögskolas profil så tog vi även tag i skolans webbsida. Den sida man hade speglade inte vilken kreativ skola Ölands Folkhögskola faktiskt är, med sina färgstarka elever och kurser. Därför lät vi den nya färgpaletten komma till sin rätt redan på startsidan där besökaren möts av en sida fylld av puffar där huvuddelen visar vad eleverna gör på skolan i detta nu. Utöver att visa upp elevernas alster la vi stor vikt vid att ha tydliga ingångar till skolans utbildningar och kurser.

Webbsidan i övrigt fick en ren, lättöverskådlig design där färg och form fick stå tillbaka något och innehållet istället stå i centrum. Se webbsidan i sin fulla prakt på olandsfolkhogskola.se.

Ölands Folkhögskola

8/3 2012

Projekt: Grafisk Profil 2012

Kategori: Design, Grafisk Profil

Grafisk Profil 2012

Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger en plats där kreativiteten har fritt spelrum, en skola där människor utvecklas i en studiemiljö där lärandet står i centrum. I en unik miljö nära havet och Stora Alvaret finns Ölands Folkhögskola. En skola som grundades redan 1906. Inför läsåret 2012 fick vi på Wilson äran att uppdatera den anrika skolans grafiska profil.

Den befintliga logotypen var  komplex och svåranvänd, framförallt i mindre format. Därför förenklade vi skolans karaktäristiska symbol, mullbärsträdet, samt kompletterade den med en tydlig typografi.

Ölands Folkhögskola är en skola med brett utbud av utbildningar och kurser. De gemensamma nämnarna för dessa är kunskapshunger och lärandelust. Vi ville signalera att detta är en kreativ skola för alla. Detta visualiseras bland annat med en färgpalett som andas positivism.