Östran/Nyheterna

Östran/Nyheterna är den näst största tidningen i Kalmarsundsregionen och därmed en underdog. Detta tog vi vara på när vi lanserade kampanjen ”Vi Vågar”. Utifrån tidningens egna målsättningar och värderingar tog vi fram sex olika budskap som frontades av nyckelpersoner på tidningen. Kampanjen har sedan följts upp av fler kampanjer, så som "Lokalbevakaren" och "Konsulten".

Östran/Nyheterna

18/7 2011

Projekt: Ny design

Kategori: Design, Print

Ny design i designad tidningskorg

För några månader sedan släpptes Östran/Nyheternas nya, snygga design. För att ytterligare understryka tidningens facelift så gav vi tidningens läsare chansen att förvärva en grymt snygg tidningskorg formgiven av Creatables tillsammans med Jonas Forsman och tillverkad av spill från tennisbanor i filt. Ny design i designad tidningskorg, helt enkelt. Annonsen syns bland annat i den schysta Inredningstidningen "Nytt boende" från Fastighetsmäklaren Pontuz Löfgren.

Östran/Nyheterna

4/5 2011

Projekt: Ny design

Kategori: Gerilla

Gerilla i tidningsstället

För att sprida kampanjen "Ny design" och väcka uppmärksamhet i pressbyråer, bensinmackar och mataffärer så satsar vi på gerilla. Pilen som är genomgående i kampanjen drar blickarna till sig och finns placerad i riktning mot tidningen.

Östran/Nyheterna

3/5 2011

Projekt: Ny design

Kategori: Film

Reklamfilm - Ny Design!

I samband med designskiftet producerade vi även en reklamfilm efter samma pay-off. En tidning man vill ha framme helt enkelt.

Ett tack till Wilsonvännerna på Transistor Film som stod för tekniken under inspelningen.

Ny design!Prisbelönt journalistik, designad för att ligga framme.

Östran/Nyheterna

3/5 2011

Projekt: Ny design

Kategori: Design, Print

Premiär för Östran/Nyheternas nya design

Idag, tisdag, släppte Östran/Nyheterna sin efterlängtade nya design. Vi på Wilson hjälpte till att ta fram en så kallad kappa, ett omslag, till premiärtidningen för att understryka just den nya designen. I kappan återfinns även en av annonserna vi tagit fram i och med lanseringen. Det återkommande budskapet i kampanjen är "Prisbelönt journalistik, designad för att ligga framme.".

Östran/Nyheterna

11/10 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 6 - Finns det sälj finns det hopp

Konsultens tid på Östran/Nyheterna går in på upploppet och Chris Karlsson måste nu uppbåda all sitt inneboende sälj i en sista kraftansträngning för att fixa 5000 nya läsare och klara av sitt uppdrag. Efter att ha plockat upp ett pressleg inne hos nyhetschef Gunilla Persson styr han färden mot Fredriksskans...

Östran/Nyheterna

4/10 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 5 - Sell or Die

Efter den nattliga incidenten i tryckeriet måste Chris hosta upp 30 000 kr för att betala de skador som åverkats. Med den stora människans fokus ställer han om till patenterat Sell or Die-läge och börjar jaga sälj där ingen annan skulle få för sig att vilja leta.

Östran/Nyheterna

27/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 4 - Grillfesten

Grillfesten går av stapeln och Chris gör sitt yttersta för att hålla stämningen på topp. Efter charader och ett stycke stand-up verkar det som att opinionen håller på att vända, men webbansvarige Hans Hedenmalm verkar ändå ha en gås kvar att plocka med Chris.

Östran/Nyheterna

20/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 3 - En fnurra på tråden...

Efter att ha fått sin krönika sågad, bränd och begravd inne hos chefredaktör Ulf Carlsson. försöker Chris rädda upp situationen genom att anordna en grillfest för den uppretade tidningspersonalen. "Det finns ingenting som inte ett par kalla löser", menar Chris och ger sig iväg för att fixa kvällens förnödenheter...

Östran/Nyheterna

13/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 2 - Krönikan

Chris Karlsson har synpunkter på tidningens säljfaktor och framför sin kritik inne hos den politiske chefredaktören Peter Akinder. Efter en hetsig men givande debatt ter sig lösningen självklar - en egen krönika, tänker Chris, är nog precis den vitamininjektion som behövs för att locka nya läsare.

Östran/Nyheterna

7/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Koncept

Chris bloggar

Du har väl inte missat att Chris börjat blogga på ostranplay.se?

Östran/Nyheterna

6/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Film

Konsulten avsnitt 1 - Chris gör entré på Östran

Chris Karlsson anländer till Östran/Nyheterna för att diskutera sitt uppdrag med VD Karin Matsson. Ivrig att börja ‘styra upp skutan’ annordnar han därefter ett presentationsmöte i ett forsök att skapa en närmare relation med och peppa den skeptiska Östranpersonalen. Vinner han slipsprydde politiske redaktören Jan G Anderssons förtroende?

Chris välkomnas i dagens ÖstranGivetvis har Chris beställt egna visitkort för sitt nya konsultuppdrag.Kalmars senaste biopremiär.Chris på biopremiär.Alla nya prenumenanter fick en egen Konsulten DVD.

Östran/Nyheterna

1/9 2010

Projekt: Konsulten

Kategori: Koncept

Säg hej till Chris Karlsson

Chris är helt ny här i Kalmar. Han har fått ett konsultjobb på Östran/Nyheterna där han skall hjälpa till att "styra upp skutan" som han skulle uttrycka det själv. Han är nämligen där för att hjälpa till att skaffa Östran 5000 nya prenumenater. Chris följs av ett dokumentärteam under sitt arbete och varje vecka läggs det ut nya filmer på ostranplay.se för de som vill följa Chris. Dokumentärserien kallas kort och gott för Konsulten.

Tillslut var Chris dokumentär så populär att det blev en egen biopremiär för hans filmer.

Östran/Nyheterna

14/5 2009

Projekt: Lokalbevakning

Kategori: Film

Lokalbevakaren behind the scenes

Som de flesta andra gerillakampanjer så ville vi dokumentera idén "Lokalbevakning". Istället för att göra en vanlig gerillafilm valde vi att göra en längre film som på ett humoristiskt och filmiskt sätt dokumenterade vad kampanjen gick ut på ur en Lokalbevakares perspektiv.

Detta mynnade under projektets gång ut i flera småfilmer där karaktären, Lokalbevakaren, åkte runt på kända lokala platser och just bevakade. Filmerna har publicerats främst på webben och har fått en snabb viral spridning genom den sociala mediestrategi vi använt.

Östran/Nyheterna

9/4 2009

Projekt: Vi vågar

Kategori: Design, Webb

testaoss.nu

Som en del i ”Vi vågar"-kampanjen har vi nu släppt kampanjsidan testaoss.nu. På sidan finns ett beställningsformulär som gör det enkelt för den potentiella prenumeranten att testa tidningen.

Östran/Nyheterna

2/4 2009

Projekt: Vi vågar

Kategori: Design, Koncept

Östran vågar lite mer

Vi vågar är en kampanj från Östran där de helt enkelt berättar att de vågar lite mer än andra dagstidningar.

Östran/Nyheterna

2/4 2009

Projekt: Lokalbevakning

Kategori: Design, Koncept

Vi vågar garantera lokalbevakning

Från kampanjen "Vi vågar" föddes idén kring konceptet Lokalbevakning. Ett av de sex budskapen, ”Vi vågar garantera lokalbevakning”, blev grunden till en omfattande gerillakampanj. Vi har bland annat placerat ut skyltar med lokalbevakningssymbolen lite överallt i Kalmar län. Detta kryddades med karaktären Lokalbevakaren som helst plötsligt fanns lite överallt i Kalmar på platser och evenemang.