RoyalDesign.se

RoyalDesign.se är Sveriges största sajt med design och inredning för ditt hem och kontor. Här finns över 60000 designprodukter från bland annat Kosta Boda, Orrefors, Iittala, Georg Jensen, Rörstrand och Swarovski – för att nämna några. Dessutom har Royal Design en rad fysiska butiker runt om i Sverige.

RoyalDesign.se

3/7 2014

Projekt: Reklamfilm

Kategori: Film, Koncept

Nya filmer för Royal Design

Vi har under juni tagit fram en serie nya reklamfilmer för Royal Design. Tillsammans med Jonas Lindström filmade vi på klassisk designmark, i Orrefors, och hade hela tiden fullt fokus på designprodukterna och kärnan i konceptet, Design till rätt pris. Filmerna är en del av ett större arbete där vi länge har arbetat med att utveckla Royal Designs profil och sätta ännu mer fokus på designen och de välkända varumärkena.

RoyalDesign.se

20/5 2014

Projekt: Sommarkatalog 2014

Kategori: Design, Print

Ny katalog, nytt manér, ny design

Lagom till sommaren har vi tagit fram en ny katalog för Royal Design med aktuella erbjudanden och kampanjer. Förutom massor av design kommer katalogen med ett nytt fotomanér signerat Jonas Lindström, små designhistorier och en bra blandning av säsongens nyheter och intressant information om både skandinavisk och internationell design.

Läs katalogen online eller hämta ditt exemplar i din lokala designbutik.

RoyalDesign.se

14/2 2014

Projekt: Reklamfilm

Kategori: Film

OS-reklam

Under OS i Sotji är chanserna goda att skymta Royal Designs nya reklamfilm som ligger på tung rotation mellan skidskytte, hockey, curling, skeleton, skeletor, He-Man och alla andra klassiska vinterdiscipliner.

En effektiv liten 20-sekundare som förklarar vad Royal Design är och belyser hur lätt det är att hitta och handla sin design på webben.

RoyalDesign.se

29/1 2014

Projekt: Förpackningsdesign

Kategori: Design

Vi förpackar Royal Designs allra finaste

Vi har tagit fram två typer av förpackningsserier för Royal Design. Dels ett koncept och upplägg för Royal Designs nya och egna designvarumärke. Produktspecifika kartonger med information om både produkt och varumärke. Dessutom har vi tagit fram förpackningar och exklusiva boxar som används för ett stort antal produkter och som ramar in produkterna vid vanliga leveranser från webbshoppen.

Royal Designs egna magasin.Ett uppslag i magasinet.En av de nya butikerna - Lund.Sökfunktion till butikerna.Annons.Banner.Lanseringen av butikerna kommunicerades även på den egna sajten.

RoyalDesign.se

20/11 2013

Projekt: Butikslansering

Kategori: Design, Film, Koncept, Print, Webb

Royal Design blev butikskedja. Vi fick det att märkas genast.

Den 25:e oktober öppnade Royal Design upp sju butiker runt om i Sverige och blev med detta Sveriges nya inrednings- och designkedja. I samband med lanseringen fick vi uppdraget att presentera såväl lanseringen som att skapa kommunikation och inredning för alla nya butiker. Runt konceptet ”Nu öppnar Royal Design på din ort. Det märks genast” tog vi fram ett helt magasin, annonser, filmer, banners, pressutskick och butikskommunikation.

Pressrelease
Vi tog fram ett pressmeddelande som kompletterades med en pressreleasefilm där vi beskrev lanseringen och Royal Designs vision.

Magasin
Vi tog fram ett helt magasin som blandade redaktionellt innehåll med erbjudanden inför butikslanseringen och julen. Här kunde du få tips från Ernst Kirchsteiger, läsa om butikslanseringen, lära känna Royal Design lite bättre och ta del av årets bästa designerbjudanden.

Filmer
Vi tog, utöver ovan nämnda pressreleasefilm, fram en reklamfilm som kombinerade budskapet om de nya butikerna med att design alltid är årets julklapp.

Butikskommunikation
Alla nya butiker fick enhetlig butikskommunikation som lyfte fram öppningserbjudanden tillsammans med Royal Designs kärnvärden och huvudbudskap. Vi tog även fram en sökfunktion med vars hjälp kunderna kunde se aktuellt sortiment och hitta rätt produkter i butik.

Annonser
Annonser som berättade om butikslanseringen och lyfte upp de främsta erbjudanden.

Banners, digitalt och reklam på RoyalDesign.se
För att sprida ordet online tog vi fram ett antal lokalanpassade banners som berättade om de nya butikerna samt tog fram en ”take over” för RoyalDesign.se.

RoyalDesign.se

16/7 2013

Projekt: Sommarrea 2013

Kategori: Design, Film, Print, Webb

Sommarrea med allt från fashionabla reklamfilmer till krispiga annonser

Just nu pågår Royal Designs stora sommarrea. För att uppmärksamma detta har vi tagit fram ett manér för att presentera Royal Designs många fantastiska erbjudanden. Sommarean kommuniceras bland annat via TV, i Sverige och Danmark, i tidningar och på Royal Designs egna sajt, förstås. Se så, in och fynda på RoyalDesign.se!

Klick!Plopp!Klink!Skål!Erhållen rabattkod......spenderas lämpligen på nya glas!Familjen.

RoyalDesign.se

2/1 2013

Projekt: Facebook

Kategori: Webb

Champagnedrinkgeneratorn

Vad vore nyår utan Champagne? Nej precis, så känner vi också! När det blev dags att tacka av 2012 tänkte vi på Wilson att vi skulle ge alla skålsugna lite extra ammunition inför tolvslaget och erbjuda en Champagnedrinkgenerator i samarbete med våra vänner på Royal Design.

Vi tog fram en bubblande facebook-app där användaren med ett enkelt klick kunde generera sin drink för aftonen, presenterad i ett glas ur Royal Designs sortiment med tillhörande blandningsintruktioner. Om man händelsevis inte skulle vara nöjd med föreslagen drink, ja, då klickade man helt enkelt fram en ny, och en ny, tills den där Royal Barracudan eller Kir Royalen uppenbarade sig.

Efter att ha delat resultatet på sin vägg fick man som en liten nyårshälsning en rabattkod skickad till sin mail, giltig på RoyalDesign.se. De snabba och förståndiga användarna passade såklart på att beställa sina drinkglas i samma veva.

RoyalDesign.se

28/11 2012

Projekt: Print

Kategori: Print

Julannons för Royal Design

Månaderna innan jul är det full rulle på RoyalDesign.se. I den här annonsen ville vi lyfta fram att det är svårt att misslyckas med sitt julklappsköp om man kör på säkra kort - det vill säga bra designprodukter. Får man dessutom handla till rätt pris är ju lyckan gjord. Givetvis lade vi in några extra bra dealar bland företagets över 50 000 produkter. Annonsen är publicerad i en rad inrednings- och livsstilsmagasin. Tidningen på bilden är Sköna Hem.

Den nya logotypen.Exempel på en annons.Den uppdaterade profilen syns också i Sturegallerian och i Royal Designs flaggskeppsbutik.Nya kassar.Internationella kunder möts nu av en ny övergripande site i form av RoyalDesign.com.Vi tog även fram en ny presentationsfilm.

RoyalDesign.se

17/10 2012

Projekt: Grafisk Profil 2012

Kategori: Design, Grafisk Profil

Design som lyfter fram klassisk design

Vi har tagit fram en ny grafisk profil för Royal Design. Royal Design är en av världens ledande webbutiker inom design och heminredning och vi har hjälpt dem med att lyfta upp det mest väsentliga. Vår design ramar in och lyfter upp det klassiska sortimentet samtidigt som den skapar en tydlig helhet och ett helt eget uttryck. En annan viktig faktor har varit att skapa en anpassningsbar profil – en design och profil som fungerar lika bra digitalt som i fysiska butiker och på trycksaker.

RoyalDesign.se

3/8 2012

Projekt: RoyalDesign.se

Kategori: Design, Webb

RoyalDesign.se

Under 2012 fick vi på Wilson uppdraget att redesigna hela Royal Design. En helt ny grafisk profil har tagits fram och först ut med den nya looken blev navet i verksamheten – RoyalDesign.se. Webbshoppen har berikats med en betydligt renare, stramare och mer avskalad skandinavisk design, som således också speglar stora delar av utbudet. Ett av grundfundamenten i designen har varit att låta just produkterna stå i fokus, mer än massa överflödiga grafiska element. De grafiska element som finns kvar är till för att hjälpa kunden att göra fynd bland sitens gigantiska utbud. Se siten i sin helhet på RoyalDesign.se och köp nåt gutt till dig själv, eller en vän!