Reklambyrå och designbyrå i Kalmar och Stockholm

Wilson Branding

Söker du en vass designbyrå som kan hjälpa ditt företag med varumärkesutveckling, kommunikationsstrategi eller kanske en ny grafisk profil?

Hos oss på Wilson Creative får du en designbyrå och en reklambyrå under ett och samma tak. Eller en hel digitalbyrå för den delen. Vi finns i både Stockholm och Kalmar men har uppdragsgivare i hela Sverige.

Branding

Vad är branding?

Branding (varumärkesutveckling på svenska) är en process för att skapa en unik identitet för ett varumärke hos målgruppen. Det handlar om att definiera och kommunicera ett företags kärnvärden, personlighet, och positionering på marknaden. Ett effektivt brandingarbete omfattar allt från varumärkesplattform och kommunikationsstrategi till design av logotyp och grafisk profil. Det involverar även att bygga upp en känslomässig koppling till målgruppen genom berättelser, upplevelser och kundengagemang. Målet med branding är att skapa en stark, igenkännbar och varaktig relation mellan ditt varumärke och din målgrupp, vilket leder till ökad lojalitet, större marknadsandelar och affärsmässig framgång.

Branding - The Wilson Way

Hos oss kan du få hjälp med:

Branding - designbyrå och reklambyrå i Kalmar och Stockholm
Läs mer om Varumärke Ikon - pil

Varumärke

Oavsett om du vill utveckla ett befintligt varumärke eller skapa ett helt nytt så är Wilson byrån för dig. Vi anpassar upplägget 100% utifrån dina behov.

Läs mer
Läs mer om Design Ikon - penna och linjal

Design

Wilson talar det digitala designspråket flytande. Logotyp, färger, typografi - ja allt som behövs för en flexibel och användarvänlig grafisk profil.

Läs mer
Läs mer om Koncept Ikon - skylt/pil

Koncept

En bra idé når fram genom brus, algoritmer och annonsblockerare helt utan fusk. Och bra idéer är det roligaste vi vet när vi skapar kommunikationskoncept.

Läs mer
Läs mer om Illustration Ikon - vektorgrafik

Illustration

Unika och kreativa illustrationer bidrar till ett lättillgängligt och spännande varumärke. Ett effektivt och kul sätt att sticka ut i flödet helt enkelt.

Läs mer
Läs mer om Copy Ikon - bokstäver

Copy

Vi utvecklar en tonalitet som gifter sig med varumärket och skriver allt från blixtsnabba Facebook-inlägg till mer djuplodande content.

Läs mer
Varumärkesdesign

Designbyrå i Kalmar och Stockholm

Wilson Creative är ju egentligen mer än bara en designbyrå, vi är en komplett digitalbyrå med kontor i Kalmar och Stockholm med kunder i hela Sverige. Sedan byrån grundades 2005 har vi hjälpt hundratals företag och organisationer med krispig design, kärleksfull varumärkesutveckling och långlivade kreativa kommunikationskoncept.

Design i alla möjliga, och omöjliga former

Som designbyrå ligger Wilson Creatives huvudfokus på digital design som webbsidor, appar och andra digitala plattformar men vi har designat allt från matteböcker och flygplansfoliering till allsvenska fotbollslags emblem och schampoflaskor. Vid sidan av digital design ligger mycket fokus på grafiska profiler, som förvisso levereras på den digitala plattformen Brandpad, men även skräddarsydda kreativa illustrationer. Vi är lite för nyfikna för att begränsa oss och den nyfikenheten har både vi, och du som uppdragsgivare, glädje av. Söker du en designbyrå som går sin egen väg och undviker upptrampade stigar så har du nog faktiskt hittat rätt. Kul!

Engagemang och smart trams

Reklambyrå i Stockholm och Kalmar

Wilson Creative är en kreativ reklambyrå med uppdrag inom alltifrån idéburen välfärd till djurfoder. Tillsammans med våra kunder i hela Sverige bygger vi starka varumärken, långlivade kommunikationskoncept och lönsamma reklamkampanjer. Vi lever efter principen att all kommunikation vi utvecklar ska förtjäna sin plats i flödet genom att vara relevant, kärleksfull och nyskapande. Som reklambyrå har vi valt att inte nischa oss mot någon särskild bransch utan är alltid nyfikna på att lära känna företag som vill utveckla sitt varumärke med hjälp av engagerande kommunikation, vass design och kanske kanske en liten gnutta smart trams.

Inte bara en reklambyrå

Wilson Creative är en komplett digitalbyrå med tjänster inom webb, digital marknadsföring, branding och film. Men med tanke på begreppsförvirringen som råder så lyssnar vi i allra högsta grad om någon ropar efter en kreativ reklambyrå, inte bara i Kalmar och Stockholm utan i hela Sverige.

Utvalda logotyper av Wilson Creative

Logga: Öland
Tourism 2022
Logga: Kalmar FF
Sport 2023
Logga: Royal Design
Royal Design
E-Commerce 2012
Logga: Dillbergs
Retail 2023
Logga: Mister York
Mister York
Fast Food 2023
Logga: Haypp Group
E-Commerce 2020
Logga: Only Live
Only Live
Entertainment 2019
Logga: Evelid
Evelid
E-Commerce 2022
Logga: Strife
Tech 2023
Logga: Promas
Health 2022
Logga: MyQR
MyQR
Tech 2022
Logga: Svenska Elitserien
Svenska Elitserien E-Sport
E-Sport 2018

Letar du reklambyrå? Eller designbyrå kanske?

Vi är en fullservice digitalbyrå och hjälper dig gärna med en varumärkesstrategi, ny grafisk profil eller säljande copy. Skriv några rader till oss så återkommer vi till dig pronto.

Nu åker dina personuppgifter strax iväg till Wilson Creative! Vi lovar att ta väl hand om dem. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Nu åker dina personuppgifter strax iväg till Wilson Creative! Vi lovar att ta väl hand om dem. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Vanliga frågor kopplat till branding

Vad kostar branding?

Hur lång tid tar en brandingprocess hos Wilson Creative?

Hur involverad behöver jag vara i brandingarbetet?

Hur skiljer sig Wilson Creative från andra reklam- och designbyråer?