Digital designbyrå i Kalmar och Stockholm

Design

Den visuella identiteten är en väldigt påtaglig och viktig del av ett varumärke.

I den digitala eran ställs stora krav på såväl användarvänlighet som flexibilitet då nya, spännande digitala kanaler poppar upp som svampar ur marken mest hela tiden. Wilson Creative talar det digitala designspråket flytande så du slipper. Eller så kan vi lära dig...

Varumärkesdesign

Digital designbyrå i Stockholm och Kalmar

Wilson Creative är ju egentligen mer än bara en digital designbyrå, vi är en komplett digitalbyrå med kontor i Kalmar och Stockholm med kunder i hela Sverige. Sedan byrån grundades 2005 har vi hjälpt hundratals företag och organisationer med krispig grafisk design, kärleksfull branding och kreativ konceptutveckling.

Design i alla möjliga, och omöjliga former

Som designbyrå ligger Wilson Creatives huvudfokus på digital design som webbsidor, appar och andra digitala plattformar men vi har designat allt från matteböcker och flygplansfoliering till allsvenska fotbollslags emblem och schampoflaskor. Vid sidan av digital design ligger mycket fokus på visuell identitet och grafiska profiler, som förvisso levereras på den digitala plattformen Brandpad, men även skräddarsydda kreativa illustrationer.

Vi är lite för nyfikna för att begränsa oss och den nyfikenheten har både vi, och du som uppdragsgivare, glädje av. Söker du en designbyrå som går sin egen väg och undviker upptrampade stigar så har du nog faktiskt hittat rätt. Kul!

Mer än en logotyp

Grafisk profil

En grafisk profil kan se ut på många sätt men om vi kokar den till det mest essentiella så brukar vi hitta en logotyp, typsnitt/typografi och färger. Logotypen är ansiktet utåt och ska spegla särart och företagets värderingar. Såväl typsnitt som färger ordnas i en tydlig hierarki för olika ändamål.

Ledordet är tydlighet men det krävs även flexibilitet och en dos lekfullhet, för en grafisk profil ska inte vara begränsande utan snarare bestå av inspirerande möjligheter. Utöver logotyp, typsnitt och färger kan man med fördel addera grafiska element, mönster, animeringar, bildmanér och mallar för olika ändmål: PowerPoint, brev, annons, mailsignatur, visitkort, merchandise... Sky is the limit!

Brandpad

Digital profil

Brandpad är en interaktiv, digital plattform som är utvecklad för företag och organisationer som vill ha ett enhetligt uttryck och kontroll över den visuella delen av varumärket.

Tre bra grejer

01. Smidigt - hela den grafiska profilen är samlad på ett ställe
02. Tillgängligt - enkel åtkomst för behöriga användare
03. Snabbt - ladda ner filerna du behöver när du behöver dem

Bekanta dig med Brandpad

Ta en titt på Wilson Creatives grafiska profil som den ser ut i Brandpad. Kontakta oss så berättar vi mer.

Wilson Creative Brandpad
Emmy Karlsson