Wilson Creative

Sökordsannonsering med Google Ads

Google Ads

Sökordsannonsering med Google Ads är smart och effektivt: Du syns enbart för de som aktivt skriver dina sökord och betalar bara om någon klickar på din annons. Det gör annonsering på Google till något som passar de flesta företag som vill öka sina intäkter och lönsamhet, oavsett storlek och budget. I Google Ads underbara värld ingår även displayannonsering, Google Shopping och annonsering på YouTube. Häng med!

Google Ads

Kom igång med Google Ads...

... eller utveckla din befintliga annonsering. Avsett om du är rookie eller erfaren räv så finns vi här för att hjälpa dig öka din trafik och försäljning med hjälp av sökordsannonsering. Och precis som vi berättar på sidan om Analys så tar vi inga som helst beslut på magkänsla, alla insatser baseras istället på insikter från mätning och fakta. Det gör att vi i minsta detalj kan avgöra huruvida din annonsering bär frukt och är lönsam eller om vi måste skruva och optimera för att uppnå bättre effekt. Dessutom håller vi full koll på budgeten för att undvika oväntade överraskningar.

Google Ads the Wilson way

  • Know how: Annonseringen hanteras av en rutinerad digital specialist
  • Transparens: Full insyn i processen
  • Fast månadskostnad: Inga oväntade utgifter
  • Full äganderätt: Vi använder ert Google Ads-konto
Emma Hafsteinsdottir
Displayannonsering

Relevant synlighet med banners

Med displayannonsering, även kallat bannerannonsering, syns ditt budskap på hemsidor i Googlenätverket. Displayannonser är klickbara ytor på webbsidor och appar som kan innehålla text, bild, grafik, video, animering - ja, allt som drar till sig uppmärksamhet helt enkelt. När man annonserar i Googles nätverk får man automatiskt ett skyddsnät som garanterar att man bara syns på kvalitativa hemsidor och inte hamnar på platser som är olämpliga på ett eller annat sätt. Wilson hanterar såväl produktion av vasst annonsmaterial som hanteringen av själva annonseringen på Google.

YouTube

Flexibel annonsering på YouTube

YouTube är idag den självklara plattformen för video. Här laddas det upp hundratals timmar rörligt material varje minut och sajten har flera hundra miljoner visningar dagligen. En perfekt plats för lönsam och effektiv annonsering således. Det som gör YouTube extra intressant är flexibiliteten. Här finns möjlighet till noggrann målgruppsanpassning men även bredare annonsering baserad på sökord, ämnen och kanaler. Och självklart går det att mäta resultaten av YouTube-annonseringen i minsta detalj och optimera kampanjen löpande för maximal effekt och lönsamhet. På Wilson får du hjälp med hela processen: Allt från kampanjuppsättning, produktion av rörligt innehåll, löpande optimering och resultatrapportering.

Google Shopping

Sälj så det ryker med Google Shopping

För e-handlare är Google Shopping en svårslagen marknadsföringskanal. Här annonserar du dina varor direkt i sökresultatet och hamnar dessutom ovanför det organiska söket med bild, pris och erbjudande. Den som söker på den specifika produkten är ofta långt fram i sin köpprocess, därför är konverteringsgraden extra hög vid annonsering med Google Shopping. På pappret ser det enkelt ut men sanningen är den att det krävs en hel del fix och trix för att skapa struktur, en optimal produktfeed och uppnå max pang för pengarna. Men du, vi har koll så du slipper. Eller så lär vi dig på resans gång.

Retargeting

Öka din konvertering

Retargeting är en teknik som gör det möjligt att nå ut till besökare på din hemsida som inte har konverterat (handlat, tagit kontakt osv.). Låt säga att din konverteringsgrad är hela 5%, då har du ändå 95% av besökarna kvar som kanske fortfarande överväger din vara eller tjänst. Det är ju onödigt att lämna dessa vind för våg, eller hur? Det finns massor av anledningar till att försöka nå ut till personer som redan har visat intresse. Vi kan till exempel skräddarsy budskapet utifrån vad besökaren har gjort på din hemsida, stärka varumärkeskännedomen och bygga upp en starkare relation på sikt.

Fredrika Bylund