JAMstack

Varför JAMstack?

JAMstack är en samling teknologier: JavaScript, API:er och Markup som används för att bygga snabba, säkra och hållbara webbplatser. Här listar vi några fördelar med JAMstack:

01. Överlägsen prestanda

En sida byggd i JAMstack är upp till 10 gånger snabbare jämfört med konventionella sajter. Detta beror bland annat på att man inte använder någon databas som skickar frågor fram och tillbaka för att hämta data.

02. Bättre SEO

Vi levererar alltid en teknisk SEO där webbprestanda, indexering och genomsökbarhet står i fokus. Den snabba dataöverföringen innebär dessutom att sajten rankar bättre på sökmotorer som Google. Mer trafik möjliggör bättre konvertering = win-win!

03. Säkerhet

En stor fördel med JAMstack är säkerheten. Eftersom en JAMstack-hemsida saknar en webbserver, finns det mindre att attackera för potentiella hackare. Det finns överlag också mindre kod på en JAMstack-hemsida. Mindre kod betyder att det finns mindre saker att underhålla, vilket i sin tur betyder mindre risk för utdaterad kod eller säkerhetshål.

04. Innehåll på ditt sätt

Med headless CMS finns flera alternativ att hantera hemsidans innehåll. Vi använder Prismic CMS som gör det enkelt för er att uppdatera innehållet på hemsidan på egen hand.

05. Alltid online

Eftersom ett leveransnätverk för innehåll består av flera olika servrar är driftsäkerheten mycket högre än en vanlig webbserver. Om den närmaste servern inte kan hantera din förfrågan kommer den att skickas vidare till nästa. Detta betyder att JAMStack-sidor sällan ligger nere. 

06. Hållbarhet

Tack vare sina snabba laddningstider och att det inte finns något behov av avancerade servrar så är JAMstack en utmärkt grund för att skapa grönare webbsidor med lågt CO2-utsläpp. Det är något som vi på Wilson tycker är extra kärleksfullt!

Jam Jam Jam
All Night Long!

Image background