Wilson Creative
01.Tech/

Webb

Vi har programmerat hemsidor sedan 2005 men är trots det löjligt nyfikna på nya möjligheter, tekniker och utmaningar. Responsivitet, pixelperfektion och maxad prestanda är hygienfaktorer. Vi trivs bra i webbprojekt av alla former men mår lite extra prima när vi får producera hållbara webbsidor med JAMstack-teknik.

guldfågeln.se

Sugen på lite lättlagade och smaskiga kycklingrecept? Besök guldfageln.se

Webbcase guldfågeln.se
JAMstack

Wilson ♥ hållbara webbsidor

Wilson Creative har ägnat stora delar av 2010-talet åt att bygga webbplatser i WordPress. Vi har finslipat processen och nått vad vi tror är maximal användarvänlighet och prestanda. Om WordPress är din absoluta favoritkopp te så löser vi en specialbyggd WordPress-sajt, inga problem, den blir grym.

Men tiderna förändras och såväl digitala trender som miljön kräver att vi agerar. Varje webbsida, inlägg på sociala medier och e-post som skickas har en verklig effekt på växthuseffekten och höjer sakta men säkert den globala temperaturen.

Ledsen att vi sänker stämningen lite men vi har såklart en god nyhet också: Det finns ett sätt att göra hållbara webbsidor! Med hjälp av JAMstack-teknik, som är en samling teknologier: JavaScript, API:er och Markup, bygger vi snabba och säkra webbplatser som dessutom är energisnåla.

Vi tycker JAMstack är the shit och det tänkte vi övertyga dig om med.

Häng med ↓

01/06. Hållbarhet

Grön hemsida

Tack vare sina snabba laddningstider och att det inte finns något behov av avancerade servrar så är JAMstack en utmärkt grund för att skapa energisnåla, hållbara webbsidor med lågt CO₂-utsläpp. Det är något som vi på Wilson tycker är extra kärleksfullt!

02/06. Prestanda

Maxad sidhastighet

En sida byggd i JAMstack laddar upp till tio gånger snabbare jämfört med konventionella sajter. Detta beror bland annat på att man inte använder någon databas som skickar frågor fram och tillbaka för att hämta data. Vem pallar långa laddtider liksom?!

sporrongeriksson.se

Årets tillväxtbyrå i Kalmar Län 2022 Sporrong & Eriksson anlitade oss för att ta fram en ny webbsida med JAMstack. Snabb, säker och hållbar. Besök webbsidan sporrongeriksson.se

Webbcase sporrongeriksson.se
03/06. SEO

Ranka högt på Google

Vi levererar alltid en teknisk SEO där webbprestanda, indexering och genomsökbarhet står i fokus. Den snabba dataöverföringen innebär dessutom att sajten rankar bättre på sökmotorer som Google. Mer trafik möjliggör bättre konvertering = win-win!

04/06. Säkerhet

Undvik säkerhetshål

En stor fördel med JAMstack är säkerheten. Eftersom en JAMstack-hemsida inte behöver någon webbserver, finns det mindre att attackera för potentiella hackare. Det finns överlag också mindre kod på en JAMstack-hemsida. Mindre kod betyder att det finns mindre saker att underhålla, vilket i sin tur betyder mindre risk för utdaterad kod eller säkerhetshål.

walktheroom.com

Med sina foto-realististiska visualiseringar hjälper Walk the Room fastighetsbolag att kommunicera potentialen i deras projekt. Besök webbsidan walktheroom.com

Webbcase walktheroom.com
05/06. CMS

Administrera sajten enkelt och snabbt

Med ett headless CMS (Content Management System) finns flera alternativ att hantera hemsidans innehåll. Vi är stolt partner till Prismic som levererar marknadens vassaste tjänst på området = busenkelt för användaren att uppdatera innehållet på hemsidan närhelst andan faller på.

06/06. Driftsäkerhet

Alltid online

Eftersom ett leveransnätverk för innehåll i en JAMstack-sajt består av flera olika servrar är driftsäkerheten mycket högre än hos en vanlig webbserver. Om den närmaste servern inte kan hantera din förfrågan kommer den att skickas vidare till nästa. Detta betyder att JAMStack-sidor väldigt sällan ligger nere. 

kalmarff.se

Webbsidan, med tillhörande e-handel, är navet i föreningens digitala ekosystem. Köp biljetter och prima merch på kalmarff.se

Webbcase kalmarff.se
Elin Bergqvist