Projekt

Kalmar FF - Smålands Stolthet™

Intro

Kalmar FF i våra hjärtan

Vi har varit Kalmar FF:s fullservicebyrå sedan Kalmarunionen 1397 (eller nja, nästan i alla fall). Fotboll är stort i Kalmar men med över 12 000 platser att fylla på Guldfågeln Arena så krävs en rejäl dos påhittighet, hyss och oprövade metoder och det passar oss på Wilson utmärkt. Ansvaret innefattar allt från hemsida, e-handel och sociala medier till grafisk profil, kampanjkoncept och filmproduktion. Och behövs det merchandise så fixar vi det med såklart.

Kalmar FF 2022
Sociala medier

Vi engagerar KFF-fans i sociala medier

KFF har fått mycket uppmärksamhet och positiv feedback för sin kommunikation i digitala och sociala medier. Här är idé, kanalkännedom och timing de tydligaste framgångsfaktorerna snarare än påkostade produktioner. Strategin är ganska enkel: Trams säljer! Vi vill roa (mycket) och retas (lite) utan att sparka nedåt i den berömda näringskedjan. Okej, vi har kanske gjort ett och annat undantag för Östers IF, men alltid med mycket hjärta och glimten i ögat.

Simon Skrabb presenteras för Kalmar FF i sociala medier
Resultat av kampanj Simon Skrabb Kalmar FF
SoMe-strategi

Tre viktiga pusselbitar i sociala medier

01. Något att säga
Det börjar alltid med ett kommunikationsbehov såklart. Det kan vara en specifik match, ett nyförvärv eller att det är dags att förnya säsongsbiljetterna. Vi undviker onödigt babbel.

02. Timing
Den kanske viktigaste pusselbiten är timing. Vi vill vara snabbfotade och ta tillvara på de möjligheter som bjuds med kort varsel och det finns alltid en öppen linje mellan förening och byrå. Men ännu viktigare är nog känslan för NÄR det är läge att tramsa och när vi bör hålla en mer seriös ton.

03. Kanalkännedom
Vi anpassar budskap utifrån våra målgrupper. Twitter har blivit en arena för många inbitna KFF-fans i exil och därför lägger vi mycket kraft just här. Att ha ambassadörer som engagerar sig, delar och kommenterar är en superviktig ingrediens i att kommunikationen når ut brett.

Carl Gustafsson förlänger avtal vid bensinpump
Resultat av kampanj på Twitter Carl Gustafsson Kalmar FF
Effekt

Engagemanget boostas och mäts

Vi håller full koll på visningar, kommentarer och annat engagemang. Vårt huvudfokus ligger såklart på föreningens fans men det finns en viktig sekundär målgrupp i andra lags supportrar, influencers och journalister. Många gånger är det bara en tidsfråga innan tidningar och andra nyhetskanaler snappar upp och rapporterar vilket ger budskapet ännu större vingar.

Självmål leder skytteligan i Kalmar FF
Diverse media rapporterar om Självmål, Kalmar FF
Kalmar FF x Kvinnojouren

Kalmar FF sabbar stämningen med Kvinnojouren

Kvinnojouren i Kalmar och Kalmar FF har teamat upp för att utbilda samtliga aktiva i fotbollsföreningen om mäns våld mot kvinnor. I samband med detta lanserades en kampanj under hashtaggen #sabbastämningen för att uppmuntra fler att engagera sig mot våld, machokultur och sexistisk jargong.

#sabbastämningen Henrik Rydström
#sabbastämningen Erik Israelsson
#sabbastämningen Rasmus Elm
#sabbastämningen Oliver Berg

Nyhetsmorgon i TV4

Se inslaget om Kalmar FF med hjärtat och Kvinnojourens samarbete mot våld, machokultur och sexistisk jargong. Klicka här!

Pernilla Printz från Kvinno- och ungdomsjouren i Kalmar och Erik Israelsson från Kalmar FF berättar om samarbetet i TV4 Nyhetsmorgon.
Design

Vi designar matchaffischer

Vi börjar ticka upp mot 150 matchaffischer sedan den första som var invigningsmatchen på Guldfågeln Arena 2011.

Matchaffisch Kalmar FF - AIK
Matchaffisch Kalmar FF - BK Häcken
Matchaffisch Kalmar FF - IFK Göteborg
Matchaffisch Kalmar FF - Östers IF
Studio

Filmer som berör

Wilson har producerat mängder av rörligt material för Smålands stolthet™ genom åren. Vi är lite extra stolta över avtackningsfilmerna som visas när legendariska Kalmar FF-spelare lägger skorna på hyllan.

Erik Israelsson filmutdrag Starta uppspelning
Tack för allt Viktor Elm filmutdrag Starta uppspelning
KFF Matchställ filmutdrag Starta uppspelning
Bajenamnesti filmutdrag Starta uppspelning
Bajenkampanjer filmutdrag Starta uppspelning
Design

Content och design

Allt från sociala medier-content, printannonser och stationery design till LED-reklam, merchandise och matteböcker.

Nahom Netabay Kalmar FF
Säsongskort 2023 Kalmar FF
T-shirt legendarer Kalmar FF
Kalmar FF grå sweatshirt Kalmar FF
Tech

Kalmarff.se och webbshop

Wilson ligger bakom UX/UI-design, programmering och löpande hantering av kalmarff.se med tillhörande e-handel.

kalmarff.se mobilvy
Hasse Hofvergård, VD Wilson Creative