Kosta Boda

Art Stories

Intro

Möt Bertil Vallien, Åsa Jungnelius och Markus Åkesson

Kosta Boda har levererat glas från Smålands djupaste skogar i över 300 år. Sortimentet av väldesignade produkter av högsta kvalitet återfinns i tusentals hem världen över.

Vi fick möjlighet att lära känna och porträttera några av konstnärerna hos Kosta Boda genom ett koncept som vi valde att döpa till Art Stories. I historierna vill vi fånga deras inspiration, historia och verk på film.

Bertil Vallien

40 år av Château

Château, formgiven av Bertil Vallien, lanserades år 1981. Den kom att bli en av världens mest sålda handtillverkade glasserviser. Inför 40-årsjubileet fick vi i uppdrag att hylla såväl serien som den betydande konstnären bakom. I filmen följer vi med Bertil Vallien till studion, där han får berätta om sin historia och inspiration.

Åsa Jungnelius

Att tro gott om skönheten

Bakom varje stycke glaskonst finns en story att berätta, inte bara om konstverket i sig men även om konstnären bakom. Åsa Jungnelius beskriver feminismen som porten in till sitt skapande. En av hennes kanske mest kända glasskulpturer är det ikoniska läppstiftet, som ursprungligen var ett examensverk från Konstfack.

Markus Åkesson

Carpe mellanläget!

I resan från skissbord till färdigt verk vill Markus Åkesson fånga känslan av läget mellan liv och död, eller sömn och vakenhet. Markus konst hyllas internationellt och spänner över såväl det suggestiva måleriet som skapandet av skulpturer.

Vill du veta mer? Kontakta Linus!

Linus Sandvide
Filmkreatör
Maila mig
076-822 44 89

kostaboda.se

Inspireras och handla småländskt konstglas i absolut världsklass på kostaboda.se