Wilson Creative
Kosta Boda

Art Stories

Intro

Kosta Boda Allstars

Kosta Boda har levererat glas från Smålands djupaste skogar i över 300 år. Sortimentet av väldesignade produkter av högsta kvalitet återfinns i tusentals hem världen över.

Vi fick möjlighet att lära känna och porträttera Bertil Vallien, Åsa Jungnelius, Markus Åkesson och Ellen Ehk Åkesson genom ett koncept som vi valde att döpa till Art Stories. I historierna vill vi fånga deras inspiration, historia och verk på film.

Bertil Vallien

40 år av Château

Château, formgiven av Bertil Vallien, lanserades år 1981. Den kom att bli en av världens mest sålda handtillverkade glasserviser. Inför 40-årsjubileet fick vi i uppdrag att hylla såväl serien som den betydande konstnären bakom. I filmen följer vi med Bertil Vallien till studion, där han får berätta om sin historia och inspiration.

Kosta Boda artist story - Bertil Vallien filmutdrag Starta uppspelning
Åsa Jungnelius

Att tro gott om skönheten

Bakom varje stycke glaskonst finns en story att berätta, inte bara om konstverket i sig men även om konstnären bakom. Åsa Jungnelius beskriver feminismen som porten in till sitt skapande. En av hennes kanske mest kända glasskulpturer är det ikoniska läppstiftet, som ursprungligen var ett examensverk från Konstfack.

Kosta boda artist story - Åsa Jungnelius filmutdrag Starta uppspelning
Markus Åkesson

Carpe mellanläget!

I resan från skissbord till färdigt verk vill Markus Åkesson fånga känslan av läget mellan liv och död, eller sömn och vakenhet. Markus konst hyllas internationellt och spänner över såväl det suggestiva måleriet som skapandet av skulpturer.

Kosta Boda Artist Story - Markus Åkesson filmutdrag Starta uppspelning
Ellen Ehk Åkesson

Kreativ sedan barnsben

Begrepp som att söka sina rötter och att gräva där man står kan vara klyschor, men är i högsta grad relevanta för att beskriva Ellen Ehk Åkessons konstnärliga gärning.

Kosta Boda artist story - Ellen Ehk Åkessons filmutdrag Starta uppspelning

Vill du veta mer? Kontakta Alexander!

Alexander Pineda
Filmkreatör
Maila mig
072-248 56 52

Alexander Pineda
kostaboda.se

Inspireras och handla småländskt konstglas i absolut världsklass på kostaboda.se