Barfotalyx

Böda Sand satsar miljövänlig hemsida

Jan 2024
Jamstack
Tech
Globala målen
Flicka på stranden vid Böda Sand, som har en ny miljövänlig hemsida.

Miljövänlig hemsida - ett litet men viktigt steg mot de globala målen

Webbutveckling har under de senaste åren genomgått en spännande förändring, där fokus alltmer har riktats mot miljövänliga tekniker. Denna utveckling ligger i linje med de globala målen för hållbar utveckling. På Wilson Creative har vi anammat denna strömning och specialiserar oss på att skapa webbsidor med lågt klimatavtryck. Vi använder oss av Jamstack, ett modernt kodspråk, kombinerat med ett headless CMS, ofta Prismic, för att skapa dynamiska, snabba och energieffektiva webbsidor.

Böda Sand tar hållbarhet till nästa nivå med Jamstack

Ett lysande exempel på vår miljövänliga webbutveckling är projektet vi precis färdigställt för Böda Sand, en populär semesterdestination på Öland. Böda Sand är kända för sitt engagemang i hållbarhetsfrågor, vilket bland annat inkluderar investeringar i en gigantisk solcellsanläggning. För Böda Sand var det en självklarhet att deras webbnärvaro skulle spegla deras miljövänliga värderingar. I första skedet har vi bytt ut all kod, så sajtens design är i stort sett densamma som tidigare. Ny UX-design och UI-design kommer sannolikt lite längre fram.

Att skapa en miljövänlig hemsida är inte bara ett steg mot en hållbar framtid, det är också ett sätt att visa att man ligger i framkant med teknologi och innovation. Genom att använda headless CMS och Jamstack har vi på Wilson Creative möjlighet att erbjuda våra kunder webblösningar som är både estetiskt tilltalande och miljövänliga. Vår framgångsrika samverkan med Böda Sand på Öland visar hur effektiv och hållbar webbutveckling kan bidra till att uppnå de globala målen. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot en mer hållbar webb, och att hjälpa våra kunder att göra detsamma.

Webbyråns roll i hållbar webbutveckling

Som webbyrå i Stockholm och Kalmar är det Wilsons Creatives ansvar att integrera hållbarhet i allt vi gör. Detta innebär att vi inte bara fokuserar på estetik och funktionalitet, utan också på webbsidornas miljöpåverkan. Genom att välja rätt teknologier och metoder kan vi skapa webbsidor som är både användar- och miljövänliga.

Fem snabba om Böda Sand

  • Sveriges största camping med sina 1 350 campingplatser och 125 stugor.
  • Under säsong har Böda Sand 7 000 boende gäster samt 3 000 dagsgäster per dag.
  • På anläggningen finns pool, spa, bastuvärld, restauranger, pub, after beach, bageri, ICA-butik, frisör, kiosk, gatukök och pizzeria.
  • Böda Sand arbetar systematiskt och effektivt med miljö och långsiktig hållbarhet.
  • Om man vill arbeta på Böda Sand så finns det många spännande möjligheter.