Wilson Studio presenterar

Fem bra saker med film i digitala kanaler

Jan 2024
Film och digital marknadsföring Wilson Creative

Filmproduktion + digital marknadsföring = sant!

Det finns säkert tusen anledningar till att använda film i sin digitala marknadsföring. Eller kanske inte riktigt, men fem anledningar finns det i alla fall och de har vi samlat här. Vi bjuder även på Wilson Creatives senaste demoreel och några andra filmproduktioner vi är nöjda med. Om du gillar vad du ser och blir sugen på att utmana oss så hör du såklart av dig bums!

Demoreel Wilson Creative 2023 Starta uppspelning
5 bra saker med film i digital marknadsföring

1. Kraften i film talar till hjärtat 

I dagens medieklimat, där digital närvaro är allt, fungerar film som ett kraftfullt verktyg för att fånga din publik. Film talar direkt till tittarens hjärta och har förmågan att väcka känslor och skapa en djupare koppling till ditt varumärke. Med hjälp av film kan du helt enkelt nå ut på ett sätt som text eller stillbilder aldrig kan matcha. Den dynamiska kombinationen av ljud, bild och rörelse, gör det möjligt att leverera komplexa budskap på ett lättförståeligt och engagerande sätt.

2. Film och sociala medier går hand i hand

Plattformar som Facebook, Instagram och TikTok prioriterar engagerande videoinnehåll, vilket innebär att dina filmer är mer benägna att visas i användarnas flöden. Med film skapas en känsla av äkthet och förtroende vilket är nyckeln till att bygga långvariga relationer med din målgrupp. Genom att regelbundet dela högkvalitativt filmmaterial visar du ditt engagemang och skapar en känsla av gemenskap kring ditt varumärke. Film är dessutom ett av de mest delningsvänliga formaten på sociala medier. Gilla, dela - klart!

Blue Partner - reklamfilm av Wilson Creative Starta uppspelning

3. Film ger mätbara resultat

En av de största fördelarna med digital marknadsföring är som bekant möjligheten att mäta och analysera resultat. Det tjatar vi mycket om här på Wilson Creative. Marknadsföring med film erbjuder intressant data som tittartider, avslutningsfrekvenser och engagemangsnivåer, vilket ger värdefulla insikter runt hur målgruppen interagerar med ditt varumärke. Genom att analysera hur publiken tar del av filmmaterialet kan vi finjustera strategin och skapa ännu mer effektivt innehåll, skräddarsytt för din målgrupp. 

4. Din SEO blir bättre med film

Film är inte bara en kreativ resurs; det är också en guldgruva för SEO. Sökmotorer som Google älskar videoinnehåll. Genom att integrera filmer på din webbplats och sociala medier, förbättrar du din synlighet och rankning i sökmotorernas resultat. Användande av rätt nyckelord i dina filmer – i titlar, beskrivningar och till och med i talad dialog – kan ge en betydande boost till din SEO. Detta gör att ditt innehåll blir lättare att hitta och delas mer frekvent.

Kosta Boda Artist Story - Markus Åkesson filmutdrag Starta uppspelning

5. Bra film behöver inte kosta skjortan

Konkurrensen i digitala kanaler är brutal och användarnas tålamod med slarvigt producerat innehåll är lika med noll. Därför är kvaliteten på filmen avgörande för att lyckas nå ut och skapa engagemang. Välproducerad film stärker ditt varumärkes image, ökar engagemanget och förmedlar ditt budskap effektivt medan sämre material sänker trovärdigheten och kan leda till en missad chans att göra ett varaktigt intryck på din målgrupp. Och nej, bra rörligt innehåll behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan. Med ordentlig planering och smart användning av resurserna kan man skapa mycket (och bra) film med relativt enkla medel.

Wilson Studio - experter på filmproduktion för digitala- och sociala medier

Wilson Studio är en produktionsbyrå för film som utgår från Kalmar och Stockholm men jobbar med uppdragsgivare i hela Sverige. Vi har egen modern filmstudio, alldeles för mycket utrustning men framförallt har vi ett brinnande intresse för kreativ filmproduktion.

Kontakta oss för ditt nästa filmprojekt så blir vi glada!