Årets Lejonhjärta

Årets Lejonhjärta 2024 är utsedd

Apr 2024
Widéns Åkeri
Hållbarhet
Årets Lejonhjärta
Agenda 2030
Globala målen

En hyllning till kärlek, kreativitet och hållbarhet

Wilson Creative är en digital marknadsföringsbyrå som arbetar med kärleksfull kommunikation. Vi är inte rädda för att ta ställning och fokuserar på långsiktiga mål snarare än kortsiktiga kickar. Detta synsätt präglar allt vi gör, oavsett om det handlar om miljö eller människor. Vi har också en stark tro på att vi kan påverka andra och få fler att följa vårt exempel. Hybris? Kanske. Om vi bryr oss? Nä.

Som ett led i vår hållbarhetsstrategi vill vi även uppmärksamma och lyfta andra som vi tycker bidrar till ett mer kärleksfullt samhällsklimat, hållbarhet och som dessutom vill kommunicera kreativt runt detta. Därför delar vi med start i år ut ett pris som vi kallar för Lejonhjärtat till det företag/organisation som vi upplever synkar bäst med ovan värderingar och förhållningssätt. 

Vinnare av Årets Lejonhjärta 2024 är Widéns Åkeri

2024 har vi valt att dela ut priset till Widéns Åkeri och det gör vi med följande motivering:

🚚 Widéns Åkeri har länge drivit frågan om hållbarhet och är idag ett 100% förnybart åkeri vilket gör dem till en sann pionjär i branschen.

🚚 Man visar att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och tar ut svängarna i sin kommunikation, inte sällan med hjälp av smart trams och nytänkande metoder.

🚚 Vi som byrå får fantastiskt mycket kärlek, positiv respons och ambassadörskap tillbaka vilket gör samarbetet till ett rent nöje.

Stort grattis till hela gänget på Widéns Åkeri såklart, men även till oss på Wilson Creative som får njuta av att arbeta med, och inspireras av er.

Daniel, Pierre och Mikael tog emot priset

Daniel Karlsson (chaufför), Pierre Widén (affärsutvecklare/delägare) och Mikael Sundén (utbildningsansvarig) med diplom och pokal. Priset delades ut i samband med invigningen av Wilson Creatives utbyggda kontor 24 april.

Daniel Karlsson (chaufför), Pierre Widén (affärsutvecklare/delägare) och Mikael Sundén (utbildningsansvarig)

Det här är Widéns Åkeri

Widéns är ett 100% förnybart åkeri i Kalmar & Jönköping med ett hundratal anställda.

Företagets specialitet är tempererade transporter men de kör även styckegods, partigods och ADR från Malmö i söder till Borlänge i norr. Vid sidan av transporter finns även en modern verkstad, en tvätthall och så erbjuder de utbildningar för bland annat truck, lift och hjullastare.

Till Widéns Åkeris hemsida

Widéns Åkeri - gul lastbil i solnedgång. Foto: Wilson Creative

Wilson Creatives hållbarhetspyramid

Vår yttersta vision är att göra världen till en lite bättre plats med hjälp av kärleksfull kommunikation där vi tar ansvar för oss själva, våra kunder och samhället i stort.

För att visualisera vår hållbarhetsmodell har vi valt att göra en Wilsonpyramid i tre nivåer. På varje nivå finns kopplingar till de Globala målen och Agenda 2030 samt de verktyg vi använder på daglig basis.

Till Wilsons hållbarhetspyramid

Utdrag ur Wilson Creatives hållbarhetspyramid
Hasse Hofvergård, VD Wilson Creative