2023

Wilsonåret 2023 i siffror

Jan 2024
Keramik av Wilson Creative på Capellagården

1 000 000

En uppskattning av antalet mail som har kommit på temat Dear Sir/Madam - are you interested in getting more leads? Det är såklart ett tecken i tiden där många i kommunikationsbranschen, även Wilson Creative, har märkt av en svajig ekonomi och där det finns osäkerhet finns det såklart även leverantörer av makalösa quick-fixes.

1 000 000

Antal mail av ovan art som hamnat i papperskorgen.

252887

Antalet meddelanden vi skrev till varandra i Slack. Med kontor i både Stockholm och Kalmar samt några medarbetare som arbetar remote är Slack helt avgörande för att vi ska kunna arbeta effektivt.

41972

Emojis användes i samband med ovan nämnda meddelanden. AD-Fredrik står för drygt hälften av dessa.

1000

Friskvårdstimmar på arbetstid kunde Wilsons medarbetare njuta av tillsammans. Många av dessa spenderades hos våra vänner på Malkars Träningscenter men även på klätterväggar i Stockholm och diverse skumma JuJutsu-dojos i Göteborg.

512

Rundpingis blev det på HQ under året. Stillasittande framför datorer är skönt för stunden men farligt på sikt. Därför ser vi till att röra på oss tillsammans minst två gånger om dagen. Tech-Robin var som vanligt ohotad slutsegrare.

100

Kvadratmeter ny kontorsyta blev precis färdiga på Wilsons HQ i Kalmar. Ett redan magiskt kontor blir nu ännu bättre med bland annat en ny studio för film och foto. Håll ögonen öppna för snart blir det inflyttningsfest.

38

Personer knölade vi in i konferensrummet när vi arrangerade Creative Lunch i november. Trångt men trevligt. I år körde vi även en Creative Lunch hos Svensk Elitfotboll i Stockholm och där var temat Kalmar FF och vårt arbete med föreningens marknadsföring.

33

Nya kunder signade upp för att ta del av The Wilson Experience under året. En kul detalj är att vi börjar bli lite småheta i Gävle. Vi älskar Gävle!

20

Keramikfigurer knådade vi ihop när vi var på kick off på vackra Capellagården på Öland i våras. De står fortfarande kvar där och om någon har vägarna förbi så har personalen hälsat att någon hemskt gärna får befria dem från dessa kreationer.

15

Minuter tar det att köra ett återhämtningsprogram i vår älskade Promasfåtölj. Kommunikationsbranchen kan vara utmanande och då behöver man ladda batterierna emellanåt. Här kan man läsa mer om det.

2

Wilsons har varit stationerade i Barcelona under vintern. Nästa vinter får de vara hemma så sticker vi andra. Rätt ska vara rätt.

2

Placeringar i Årets Byrå 2023. Wilson slogs med drakarna på Cirkus i Stockholm och lyckades kamma hem dubbla silver i kategorierna Årets Digital och Årets Arbetsgivare. Den största framgången hittills för oss och ett bevis på att vi spelar på högsta nivå i byråallsvenskan.

1

Antal gånger som brandlarmet gick när vi plåtade burgare till Mister York i köket hemma hos en Wilson. 

0

Offentliga upphandlingar vann vi under 2023 och Gud ska veta att vi försökte. Intresset bland byråer för att skaffa uppdrag genom att vinna upphandlingar har exploderat under året. Offentlig verksamhet kan bara se på medan byråer i hela landet tävlar om vem som kan dra ner byxorna längst i sin iver att vara det billigaste alternativet. Och näääää, vi är inte bittra 😂.

Det var det. Nu tar vi nya tag och siktar på att bryta 50 000-vallen när det kommer till antalet emojis i Slack under 2024. Häng med!