Wilson Tech

Nytt uppdrag: Golf.se

Mar 2024
Tech
Webbutveckling
Webbyrå
UX-design
UI-design
Titleist golfbollar med Wilson Creative-logo
Nytt uppdrag

Ny webbplats till Svenska Golfförbundet

Äntligen kan vi berätta! Vi har nyligen tagit första spadtaget för ett av våra mest inspirerande webbprojekt hittills: En ny webbplats till Svenska Golfförbundet.

Golf.se, med en miljon besök i månaden, är navet för svenska golfspelare i alla åldrar, klubbar och golfdistrikt och med den nya webbsidan vill SGF ta nästa steg i sin digitala närvaro genom att erbjuda en modern, tillgänglig och hållbar sajt till Golfsverige som består av 21 distrikt, 445 golfklubbar och över 500 000 spelare.

Kalmar collab

Projektet, som just nu befinner sig i förstudie-stadiet, är ett samarbete med våra vänner på Nimble Initiatives som vi lärde känna i samband med att vi hjälpte dem med en visuell identitet och webbdesign för deras produkt Strife. Strife är ett CMS (Content Management System) och ambitionen är att golf.se ska byggas på just denna plattform. Vi tror starkt på samarbete och tillsammans med Nimble var vi på Wilson Creative det starkaste alternativet i upphandlingen av ny webbleverantör till SGF. Det är vi både stolta och glada för.

Främja och utveckla golfen

I förstudien lägger vi stor vikt vid att förstå alla aspekter av Svenska Golfförbundets visioner och både redaktörer och användares behov. Det är viktigt att den nya webbplatsen inte bara reflekterar förbundets traditioner och bidrar med medlemsservice, utan också fungerar som en katalysator för att främja och utveckla golfidrotten.

Lansering av den färdiga webben är planerad till säsongsstarten 2025.

Om

Svenska Golfförbundet

Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 454 klubbar och 484 514 medlemskap (2019). SGF:s vision är Världens bästa golf – för alla och förbundet arbetar med medlemsstöd, för att öka synligheten kring golf som motions- och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Läs mer på golf.se.

Wilson Creative

Wilson Creative är en kärleksfull digitalbyrå med kreativ höjd och tekniskt djup. Vi finns i Kalmar och Stockholm och har uppdragsgivare i hela Sverige.

Fredrika Bylund Wilson Creative