Utveckling av webbapp, Android och iOS

App-utveckling

Har du en idé som du vill förverkliga eller ett problem du vill lösa? En app ger många spännande möjligheter.

Vi tar med dig genom hela processen från idé, koncept och UX-design till färdigprogrammerad app. Skrolla nedåt så reder vi ut skillnaderna mellan en webbapp och en nativeapp så du får en känsla för vilken app-lösning som passar din verksamhet bäst.

Webbapp

Skalbar och priseffektiv webbapp

Wilsons huvudfokus ligger på webbappar, som egentligen är responsiva webbsidor och nås via telefonens webbläsare. Det innebär att man inte behöver ladda ner appen och att den fungerar lika bra i surfplattor och datorer som i telefonen. En webbapp är skalbar, går ganska snabbt att bygga och är således priseffektiv jämfört med nativeappar för iOS och Android. Dessutom finns det möjlighet att publicera en webbapp på App Store och Google Play Store för att öka tillgängligheten och synligheten.

Nativeapp

Appar för iOS och Android

En applikation för iOS och Android fungerar lite annorlunda. Den laddas ner i telefonen från App Store (iOS) eller Google Play Store (Android) och kan i högre grad använda telefonens funktioner så som kamera och GPS. Till skillnad från en webbapp, som behöver internetuppkoppling, kan en nativeapp ofta även användas offline. Den högre flexibiliteten och funktionaliteten kommer dock med en högre utvecklingskostnad jämfört med en webbapp.