SEO-byrå för effektiv sökmotoroptimering

Ranka högre Google med SEO

Syftet med SEO är att göra din hemsida synlig för målgruppen genom att ranka högt på Google och andra sökmotorer.

För att skapa en användarvänlig upplevelse, som även rankas av sökmotorer, jobbar vi med sökmotoroptimering på flera fronter: Tekniskt samt On Page och Off Page.

Search Engine Optimization

Vad betyder SEO?

SEO är en förkortning av Search Engine Optimization, alltså sökmotoroptimering. Kortfattat går det ut på att optimera en hemsida såväl tekniskt som innehållsmässigt för att synas högt i Googles sökresultat.

I dag är Google den i särklass viktigaste sökmotorn och det finns hundratals faktorer som påverkar en hemsidas ranking. Många faktorer är kända, men inte alla och de har också olika inverkan och betydelse. De sidor som upplevs passa den aktuella sökningen bäst för stunden rankar högre och de som inte gör det hamnar av förklarliga skäl längre ner i resultatet.

Det är också viktigt att ha med sig att rankingen ofta går upp och ned över tid vilket innebär att sökmotoroptimering inte är en engångsinsats utan ett kontinuerligt strategiskt arbete över tid.

Sökmotoroptimering på luma.energy
Teknisk SEO

Teknisk SEO är hjärtat i din sökmotoroptimering

Teknisk SEO handlar om hur din webbplats är uppbyggd och hur väl den uppfyller Googles krav på användarupplevelsen. Optimerad kod är avgörande för att ranka högre på Google. Vi ser till att din webbplats är snabb, lätt att navigera och optimerad för mobilanvändare, vilket är avgörande för att upprätthålla en eldig och långvarig kärleksaffär med Google.

Vi optimerar din hemsidas prestanda

Vi dyker djupt ner i din webbplats struktur för att identifiera och åtgärda alla tekniska brister. Detta innefattar optimering av laddningstider, säkerställande av att sidan är mobilvänlig och att den är tillgänglig för alla användare. Genom att optimera dessa faktorer säkerställer vi att din webbplats inte bara är vänlig mot sökmotorer som Google, utan även mot dina besökare.

Wilson Tech
On page-SEO

On page SEO - fokus på content

Innehållsdriven sökmotoroptimering fokuserar på själva innehållet på din webbplats: texter, bilder, filmer och länkar. Att använda relevanta sökord och fraser är viktigt, men det handlar även om att skapa engagerande och beskrivande innehåll. Våra copywriters skriver sökmotoroptimerade texter, och vårt contentteam producerar professionellt innehåll, allt skräddarsytt för att optimera din digitala närvaro.

Anpassade strategier för synlighet på Google

Vi förstår att varje företag är unikt. Därför erbjuder vi skräddarsydda SEO-strategier som är specifikt anpassade för att uppfylla dina unika affärsmål och behov. Vi arbetar nära tillsammans med dig för att skapa en skräddarsydd plan som tar din synlighet på Google till nästa nivå.

Mätbara resultat och kontinuerlig SEO-optimering

Vi arbetar med full transparens och mätbara resultat. Genom kontinuerlig övervakning och dataanalys ser vi till att din strategi ständigt utvecklas och förbättras. Vi analyserar trafik, användarbeteende och konverteringsrater för att säkerställa att din investering i sökmotoroptimering ger bästa möjliga avkastning.

Off page-SEO

Få Googles förtroende med Off-page SEO

Off-page SEO är insatser som görs utanför den egna webbplatsen. Här handlar mycket om att höja webbsidans auktoritet, då välrenommerade webbplatser som anses pålitliga ofta rankas bättre på sökmotorer som Google.

Rätt länkar ökar rankingen på Google

Den viktigaste delen i Off-page SEO är länkbygge, alltså länkar du får från andra webbsidor. Ju starkare domäner som länkar till dig, desto bättre. Tyvärr gäller även det omvända: Backlinks från webbsidor som Google anser har låg kvalitet kan försämra din sidas ranking. Dessa giftiga länkar hjälper vi dig bli av med så din webbsidas rankingpotential inte dras ner.

Sökmotoroptimering och content är den stora vinnaren på sikt

För att snabbt skapa kvalitativ trafik till din webbsida rekommenderar vi Google Ads. På medellång sikt är annonsering i sociala medier intressant. På lång sikt är alltid kvalitativt innehåll och bra SEO den stora vinnaren men det gäller att ha lite tålamod för effekten är inte omedelbar. En bra avvägd kombination av sökmotoroptimering, Google Ads och Paid Social är många gånger den bästa lösningen.

Sökmotoroptimering ger effekt på sikt

Vanliga frågor kopplat till sökmotoroptimering

Behöver man verkligen en SEO-byrå?

Vad kostar det att anlita en SEO-specialist?

Hur lång tid tar det innan SEO-arbete ger effekt?

Kan ni garantera högre ranking på Google?

SEO-byrå - kontakta Hasse Hofvergård